Translate

Total de visualitzacions de pàgina:

diumenge, 5 d’abril de 2015

Instal·lació artística (2) Plaça de lecturaAl començament d’aquest curs 2014-15, una alumna (Pilar), després de l’experiència del curs passat, proposà de fer una nova instal·lació: cobrir un banc del parc amb paper de revistes. La idea em semblà molt bona i tot el grup li va donar suport. Açò va servir per aprofundir en el concepte d’instal·lació i que una instal·lació ha de sorprendre, ens ha de sobrepassar. Així que vaig suggerir no sols empaperar un banc, sinó tota la plaça: tots els bancs, els arbres, parets,...Fer del parc un lloc de lectura. Deixaríem als bancs llibres per llegir-los o emportar-se’ls. Deixar la instal·lació tota una setmana i veure com anava transformant-se.
Durant un matí empaperarem el parc i omplirem els bancs de llibres donats pels alumnes. La resposta de la gent per la vesprada fou molt gratificant, doncs es parava a llegir i alguns s’emportaven el llibre. Fins i tot, una persona deixà una nota felicitant-nos per animar d’aquesta manera el barri. Tot fou  meravellós fins que al sendemà aparegué un policia local preguntant pel permís per fer allò, que un veí havia protestat i que si no teníem permís, havia que retirar-ho en una hora o ens multaria. Com que no en teníem, de permís, vam retirar tota la instal·lació.
Hi ha persones que els molesta la cultura, l’art. No entenen que un grup puga divertir-se sense fer mal, no entenen que donar llibres siga una acció voluntària. Sols entenen l’amargura, la rancúnia, el protestar per molestar, ...Com deia aquell: Hay gente pa to.
Indudablement tot el grup ja està preparant una nova instal·lació per a fi de curs. Amb permisos, clar.